Sista vilan

Tyvärr så kommer det oundvikliga och absolut det svåraste beslut en djurägare måste fatta, den dagen man måste ta ställning till om att låta sitt djur somna in. Därför ar det för oss av största vikt att kunna erbjuda ett speciellt avsatt rum för sista vilan, där man kan få sitta i lugn och ro med sin vän i det sista skedet av livet. Det här rummet har en avskild, separat ingång från baksidan och du får sitta l lugn och ro och lämna när du själv är redo. Rummet är mer personligt inrett för att ditt djur skall få ett så fint och värdigt slut som möjligt.

 

Beslutet om att låta sitt djur somna in är något av det svåraste beslut man måste fatta därför är det av största vikt för oss att denna stund blir så bra som möjligt och vi finns här för att hjälpa och vägleda er att fatta rätt beslut då det är förknippat med både oro för att mat fattat rätt beslut och skuldkänslor.

 

Hur går det till

Oftast så bokar man tid på telefon, men ibland kan det handla om en akut avlivning. När du kommer hit får du fylla i en blankett med lite praktiska detaljer som vi måste veta för att allt skall går rätt till. Har du egna önskemål så försöker vi tillgodose dessa.

 

När ni kommer in på rummet får erat djur oftast en lugnande spruta, och sedan får ni i lugn och ro sitta och vänta på att den skall verka, det brukar ta ca 15 minuter. Veterinär eller sköterska ger sedan en större dos av sömnmedel som ges i ett blodkärl i benet med en kanyl på hund. Katt och mindre sällskapsdjur får oftast injektionen i buken vilket kan se lite otäckt ut, men de brukar inte reagera på nålsticket.

 

Djuret somnar in på bara några minuter, för katter kan det ta något längre tid och djuret känner ingen smärta alls. Därefter lyssnar veterinären på hjärtat för att fastställa att det har stannat.

 

Vill ni av någon anledning inte vara med, så tar vi hand om ditt djur.

 

Kremering

Vi kan erbjuda kremering av ditt djur antingen separat eller tillsammans med andra djur. Askan läggs i en urna, och det tar ungefär en till två veckor innan urnan kommer tillbaka till oss, vi meddelar då er så att ni kana hämta urnan.

 

Vill du, går det även bra att ta med sig djuret hem för att själv begrava det. Men tänk då på att marken måste ligga utanför statsplanerad mark annars är det inte tillåtet.

 

Vill man begra sitt djur så finns även en djurkyrkogård i Örebro, "Franciskuslunden" läs gärna mer på deras hemsida www.franciskuslunden.se